Köpare

Välkommen till Sweden International Yearling Sale

”Vår mission är att tillsammans med uppfödarna skapa en modern hästauktion genom att våga gå i framkant och vara nytänkande. Vår vision är att bli den mest attraktiva hästauktionen och mötesplatsen för alla inom travsporten i Europa.”

Solvalla Yearling Sale 18 augusti

Tisdagen innan Jubileumspokalen arrangeras återigen den populära rekordauktionen som i år pga rådande Covid-19 har flyttat till Solvallas Stallbacke.

Åby Yearling & Mixed Sale 8-9 oktober

Torsdag och fredag innan SM-dagen på Åby arrangeras åter igen en auktion för ettåringar, fölston, starthästar och hingstandelar i samarbete med Åbytravet där framtidens och nutidens guldkandidater går under klubban.

Önskar du söka kredit eller få en auktionskatalog postad till dig? Skicka ett e-postmeddelande till info@yearlingsale.se så hjälper vi dig.

Nedan följer praktiska tips och restriktioner inför era respektive besök.
Detta gäller primärt på Solvalla den 18 augusti.

Travtränare:
För att få access denna dag behöver du en ackreditering. Den samt vidare information får du genom att kontakta info@yearlingsale.se

Hästägare:
Då vi under rådande Covid-19 inte har möjlighet att bevilja andra än licenserade travtränare till Solvallas stallbacke kommer ni här på hemsidan kunna följa både auktionen och visningen av hästarna live hela dagen. Själva bjudningen på hästar kommer att ske över internet.

Uppfödare:
För säljande uppfödare inkl. hästskötare och chafförer gäller följande restriktioner för att minimera antalet personer på området och därmed skapa en trygg arbetsplats.

1-5 hästar = två personer
6-9 hästar = tre personer
10 > hästar = fyra personer

Journalister och fotografer:
För att få access denna dag behöver ni söka ackreditering hos info@yearlingsale.se

Övriga besökare:
Då vi under rådande Covid-19 inte har möjlighet att bevilja andra än licenserade travtränare till Solvallas stallbacke kommer ni här på hemsidan kunna följa auktionen och visningen av hästarna hela dagen.

Tänk på att:
• Stallbacken är under visningen en strikt arbetsplats.
• Endast de som arbetar har tillträde till stallbacken, dvs tränare, uppfödare, skötare och transportörer. Det är under inga omständigheter tillåtet att ta med exempelvis vänner, familj eller hästägare.
• Stanna hemma när du är sjuk.
• All visning av hästar sker utomhus.
• Sprid ut er på stallbacken – undvik att gå in i stallarna.
• Är du över 70 år eller i någon form av riskgrupp gällande det nya
coronaviruset – överväg att stanna hemma.

Begränsningarna som råder kan självklart komma att ändras i takt med att förutsättningarna från Folkhälsomyndigheten förändras. Det är också en av anledningarna till att vi genomför flytten till Solvalla, då anläggningen är mycket flexibel och möjlighet att öppna för exempelvis restaurangplatser finns om det skulle lättas på restriktionerna.

Informationen uppdateras löpande.

Funderar du på att köpa häst?

För att köpa häst under auktionen krävs att du har läst auktionsvillkoren och löst finansieringsfrågan innan auktionsstart. Under finansieringsknappen kan du läsa mer om vilka finansieringsformer som finns och hur du ansöker om kredit.


Nyhet! Auktionslopp

I samarbete med Åby Travsällskap vill vi bidra till travsportens fortsatta framgång genom att stärka tävlingsprogrammet både för två- och treåringar. Därför erbjuder vi från och med 2021 auktionslopp för alla hästar som säljs på någon av våra auktioner under 2020.

Förstapriset är minst 250.000 kr i respektive lopp. Prissumman är densamma i stoklassen som i klassen för hingstar och valacker.

Övriga villkor för auktionsloppen framgår av propositionerna till respektive lopp.

Hästhotell och transport

Solvalla

Vi samarbetar med Skråmsta Stuteri som har hästhotell för både lång och kort sikt. Har du ingen transport med dig till auktionen, så transporterar vi i samarbete med Grens Hästtransporter din häst för uppstallning på Skråmsta Stuteri. Anmäl i sekretariatet hur många dagar du vill ha hästen uppstallad. Vill du boka på extra dagar, anmäla att du är påväg att hämta din häst eller behöver boka på ytterligare transport så hittar du kontaktuppgifter nedan.

Skråmsta Stuteri – Carina Dahling
08-582 447 73 eller 070-514 95 84

Grens Hästtransporter – Hans Forssell
0911-31059 eller 070-2130290

Åby

Vi samarbetar med Åsa Hingststation för uppstallning och Åby Horsline för transporter efter auktionen. Anmäl i sekretariatet hur många dagar du vill ha hästen uppstallad samt om du behöver hjälp med transport. Vill du boka på extra dagar, anmäla att du är påväg att hämta din häst eller behöver boka på ytterligare transport så hittar du kontaktuppgifter nedan.

Åsa Hingststation – Magdalena Grunditz
073-845 98 88

Åby Horsline – Ari
070-695 16 19

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats genom att analysera trafiken. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.

Läs mer