Köpare

Välkommen till Sweden International Yearling Sale

”Vår mission är att tillsammans med uppfödarna skapa en modern hästauktion genom att våga gå i framkant och vara nytänkande. Vår vision är att bli den mest attraktiva hästauktionen och mötesplatsen för alla inom travsporten i Europa.”

Solvalla Yearling Sale 17 augusti 2021

Tisdagen innan Jubileumspokalen arrangeras återigen den populära rekordauktionen för Europas absolut finaste ettåringar.


Jubileumspokalen 18 augusti
Tisdag: Auktionsdag
Onsdag: V75 och Jubileumspokalen

Visning av hästarna sker på Solvallas Stallbacke med start 10:00. I dagsläget får vi bara släppa in travtränare och andra som arbetar inom branchen, då stallbacken i pandemi-tider klassas som en arbetsplats. För ackreditering kontakta info@yearlingsale.se.

Auktionsmiddagen planeras till Restaurang Kongressen på Solvalla. Förbokning av bord blir extra viktigt i år, då endast ett begränsat antal bord kommer att finnas. Bokning görs till info@yearlingsale.se.

Du kan även följa och bjuda på hästarna via yearlingsale.se. Sändningen där startar 16:45. Första utrop är 17:00.

10:00 – Visning av hästarna
16:45 – Livesändningen startar på yearlingsale.se
17:00 – Första utrop

Auktionskatalogen skickas ut första veckan i juli. Katalogen finns både fysiskt och digitalt samt i equineline-appen (för Ipads).

Tips på logi hittar du under ”Besök Solvalla”

Åby Yearling & Mixed Sale 7-8 oktober 2021

Torsdag och fredag innan SM-dagen på Åby arrangeras åter igen en auktion för ettåringar, fölston, starthästar och hingstandelar i samarbete med Åbytravet där framtidens och nutidens guldkandidater går under klubban.

SM-veckan 6-9 oktober
Onsdag: V86 och auktionslopp för tvååringar
Torsdag: Auktionsdag 1
Fredag: Auktionsdag 2
Lördag: V75, SM, EM och Grand Prix De UET

Visning av hästarna sker på Åbys Stallbacke med start 10:00. I dagsläget får vi bara släppa in travtränare och andra som arbetar inom branchen, då stallbacken i pandemi-tider klassas som en arbetsplats. För ackreditering kontakta info@yearlingsale.se.

Auktionsmiddagen planeras till Restaurang Pegasus på Åby. Förbokning görs till info@yearlingsale.se.

10:00 – Visning av hästarna
– Livesändningen startar på yearlingsale.se
– Första utrop

I de fall att rådande Covid-19 sätter stopp för en fysisk auktion, kommer auktionen och budgivningen ske digitalt.

Tips på logi hittar du under ”Besök Åby”

Funderar du på att köpa häst?

För att köpa häst under auktionen krävs att du har läst auktionsvillkoren och löst finansieringsfrågan innan auktionsstart. Under finansieringsknappen kan du läsa mer om vilka finansieringsformer som finns och hur du ansöker om kredit.


Hästhotell och transport

Solvalla

Vi samarbetar med Skråmsta Stuteri som har hästhotell för både lång och kort sikt. Har du ingen transport med dig till auktionen, så transporterar vi i samarbete med Grens Hästtransporter din häst för uppstallning på Skråmsta Stuteri. Anmäl i sekretariatet hur många dagar du vill ha hästen uppstallad. Vill du boka på extra dagar, anmäla att du är påväg att hämta din häst eller behöver boka på ytterligare transport så hittar du kontaktuppgifter nedan.

Skråmsta Stuteri – Carina Dahling
08-582 447 73 eller 070-514 95 84

Erikssunds Säteri – Annsofie Norman
070-271 61 71

Grens Hästtransporter – Hans Forssell
0911-31059 eller 070-2130290

Åby

Vi samarbetar med Åsa Hingststation för uppstallning och Åby Horsline för transporter efter auktionen. Anmäl i sekretariatet hur många dagar du vill ha hästen uppstallad samt om du behöver hjälp med transport. Vill du boka på extra dagar, anmäla att du är påväg att hämta din häst eller behöver boka på ytterligare transport så hittar du kontaktuppgifter nedan.

Åsa Hingststation – Magdalena Grunditz
073-845 98 88

Åby Horsline – Ari
070-695 16 19

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats genom att analysera trafiken. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.

Läs mer