Köpare

Välkommen till Sweden International Yearling Sale

”Vår mission är att tillsammans med uppfödarna skapa en modern hästauktion genom att våga gå i framkant och vara nytänkande. Vår vision är att bli den mest attraktiva hästauktionen och mötesplatsen för alla inom travsporten i Europa.”

Solvalla Yearling Sale 18 augusti

Tisdagen innan Jubileumspokalen arrangeras återigen den populära rekordauktionen som i år pga rådande Covid-19 har flyttat visningen till Solvallas Stallbacke.
Budgivning på travera.nu.

Åby Yearling & Mixed Sale 9 oktober

Fredag innan SM-dagen på Åby arrangeras åter igen en auktion för ettåringar, fölston, starthästar och hingstandelar i samarbete med Åbytravet där framtidens och nutidens guldkandidater går under klubban.

Information inför auktionen på Åby

  • Katalogen Saknar du katalog kontakta info@yearlingsale.se.
  • Visning av hästar kommer att ske på Åbys stallområde 10:00-17:00.
  • ENDAST licensierade tränare och agenter som ansökt om ackreditering, får tillträde till visningsområdet.
  • Första utrop 17:00
  • Auktionen sänds som vanligt live här på hemsidan.
  • Budgivning regeringen har förberett ett förslag om undantag för evenemang med sittande publik som går att genomföra på ett smittsäkert sätt. Skulle regeringens förslag godkänns av Folkhälsomyndigheten är planen att det ska gälla från 1 oktober. Vår förhoppning är att kunna bjuda in till traditionell budgivning i restaurang Pegasus på Åby travet.
  • Kredit söker du genom att maila info@yearlingsale.se. Sökte du kredit förra året behöver du inte söka igen.
  • Hästhotell kommer att finnas på Åsa Hingststation. Vill man ta med hästen själv, måste detta meddelas inom 30 minuter efter att man köpt hästen, görs inte det uppstallas hästen på hästhotell på köparens bekostnad.

Tips om hotell och restauranger hittar du i menyn under fliken ”Besök”.

Travtränare:
För att få access denna dag behöver du en ackreditering. Då vi endast kan släppa in antal personer åt gången är det viktigt att anmäla sig till info@yearlingsale.se för att få er slottid.

Hästägare:
Då vi under rådande Covid-19 inte har möjlighet att bevilja andra än licenserade travtränare samt yrkesverksamma agenter till Åbys stallområde Auktionen kan följas här på hemsidan från 17:00.

Uppfödare:
För säljande uppfödare inkl. hästskötare och chafförer gäller följande restriktioner för att minimera antalet personer på området och därmed skapa en trygg arbetsplats.

1-5 hästar = två personer
6-9 hästar = tre personer
10 > hästar = fyra personer
15 > hästar = fem personer

Journalister och fotografer:
För att få access denna dag behöver ni söka ackreditering hos info@yearlingsale.se

Övriga besökare:
Då vi under rådande Covid-19 inte har möjlighet att bevilja andra än licenserade travtränare och yrkesverksamma agenter kommer ni här på hemsidan kunna följa auktionen från 17:00.

Tänk på att:
• Endast de som arbetar har tillträde till stallbacken, dvs tränare, uppfödare och skötare. Det är under inga omständigheter tillåtet att ta med exempelvis vänner, familj eller hästägare.
• Stanna hemma när du är sjuk.
• Sprid ut er på stallbacken – undvik att gå in i stallarna.
• Är du över 70 år eller i någon form av riskgrupp gällande det nya
coronaviruset – överväg att stanna hemma.

Begränsningarna som råder kan självklart komma att ändras i takt med att förutsättningarna från Folkhälsomyndigheten förändras. Information om vad som gäller på Åby under auktionen uppdateras löpande.

Funderar du på att köpa häst?

För att köpa häst under auktionen krävs att du har läst auktionsvillkoren och löst finansieringsfrågan innan auktionsstart. Under finansieringsknappen kan du läsa mer om vilka finansieringsformer som finns och hur du ansöker om kredit.


Hästhotell och transport

Solvalla

Vi samarbetar med Skråmsta Stuteri som har hästhotell för både lång och kort sikt. Har du ingen transport med dig till auktionen, så transporterar vi i samarbete med Grens Hästtransporter din häst för uppstallning på Skråmsta Stuteri. Anmäl i sekretariatet hur många dagar du vill ha hästen uppstallad. Vill du boka på extra dagar, anmäla att du är påväg att hämta din häst eller behöver boka på ytterligare transport så hittar du kontaktuppgifter nedan.

Skråmsta Stuteri – Carina Dahling
08-582 447 73 eller 070-514 95 84

Erikssunds Säteri – Annsofie Norman
070-271 61 71

Grens Hästtransporter – Hans Forssell
0911-31059 eller 070-2130290

Åby

Vi samarbetar med Åsa Hingststation för uppstallning och Åby Horsline för transporter efter auktionen. Anmäl i sekretariatet hur många dagar du vill ha hästen uppstallad samt om du behöver hjälp med transport. Vill du boka på extra dagar, anmäla att du är påväg att hämta din häst eller behöver boka på ytterligare transport så hittar du kontaktuppgifter nedan.

Åsa Hingststation – Magdalena Grunditz
073-845 98 88

Åby Horsline – Ari
070-695 16 19

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats genom att analysera trafiken. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.

Läs mer