24 augusti 2021

Dyraste stoet genom tiderna!

Det blev en enormt spännande och långdragen budgivning om Eyewink Kronos i tisdags kväll på Solvalla. Stämningen inne på Kongressen gick nästan att ta på och budet stannade till slut på hisknande 3,1 miljoner kronor – vilket också är det högsta priset någonsin på en svensk auktion för ett ettårigt sto!

Budgivningen låg på slutet mellan Keld Gregersen och Björn Goop som också var den som drog den längsta stickan.

Eyewink Kronos är en dotter till Muscle Hill och Oyser Kronos (Conway Hall) som både har presterat på banan genom att bland annat vinna Italienska Oaks och Stosprinten samt har ett fantastisk starkt möderne.

Näst dyrast på auktionen blev Selfmade Tile. En hingst efter Walner och undan Andie Sophia (Like A Prayer) som ropades in av Reijo Liljendahl för 1.900.000 kr. Det var totalt fem hästar som såldes för en miljon eller mer.

Kongressen var så gott som fullsatt. I alla fall med tanke på de corona restriktioner som fortfarande gäller och som gjorde att vi fick plocka bort en hel del bord för att säkerställa de rätta avstånden.
Besökarna kom från hela 12 länder, ja det var intressenter från Norge, Danmark, Finland, Holland, Tyskland, Belgien, Malta, Italien, Frankrike, Canada, USA och Sverige förstås. Dem flesta svenska tränarna var representerad och en hel del hästägare hade tagit sig dit. Stämningen var bättre än någonsin och det var tydligt att en traditionell liveauktion var efterlängtad!

Vi vill verkligen tacka alla som kom denna dag och gjorde den till ett oförglömligt minne. Tack!

Nu blickar vi framåt och hälsar alla välkomna till Åby Yearling & Mixed Sale!
Emmelie och Angelica

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats genom att analysera trafiken. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.

Läs mer