11 september 2019

Föreläsning på Åby!

Passa på att ta del av ny hästkunskap i samband med Sweden International Yearling Sale på ÅbyTravet.

Under fredagen den 11 oktober är det mycket aktiviteter i gång på ÅbyTravet. Förutom auktionen har Svensk Travsport flera olika grupper på plats. Det är fokus på utbildnings- och ungdomsfrågor och så som tidigare år arrangeras föreläsningar på fredag eftermiddag som är öppen för alla besökare.
I år är temat ny kunskap som är viktig att ta del av för att kunna förstå och ta så väl hand om hästen som möjligt.

Malin Connysson är agronomen som under flera år varit forskningsansvarig på Wången. Hon har medverkat i ett flertal olika studier när det gäller travhästar och under en timme delar hon med sig av resultaten från bland annat en barfotastudie på travhäst och hur transport till tävling påverkar travhästen. Malin är också mycket intresserad av att veta vad just du har för idéer och tankar om framtida behov av forskningsområden, som kan göra travsporten och hästhälsan ännu bättre. Passa på att lyssna, ställa frågor och ge kloka idéer.

Marie Rhodin är veterinären som specialiserat sig på hästens biomekanik, skador och smärta i hästens rörelseapparat och har under flera år forskat med objektiva mätmetoder för att se hur hästens rörelsemönster påverkas vid exempelvis en hälta. Att hältutreda en häst är svårt och kräver många gånger mycket mer än bara ett böjprov på en rak löpargång. Kom och lyssna på Marie och hennes kunskap om hästens rörelsemönster. Detta är en intressant föreläsning för alla som någon gång ska köpa häst.

Föreläsningarna sker på ÅbyTravet i Goopsalen som du hittar i Åby Arena. Föreläsningarna är gratis och öppna för alla att ta del av, i mån av plats.
Kl. 13.00-14.00 Malin Connysson
Kl. 14.30-16.00 Marie Rhodin

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats genom att analysera trafiken. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.

Läs mer