22 augusti 2020

På söndag avslutas budgivningen


I tisdags valde vi att skjuta på sluttiderna till på söndag, på grund av tekniska problem med sidan travera.nu. Imorgon är det allvar på nytt.

Pandemin har tvingat hästauktionsföretag att ställa om 2020. I tisdags genomfördes visning av unghästarna på Solvalla. De flesta svenska tränarna och även några utländska var där och besiktigade hästarna och visningen kändes väldigt lyckad. Det blev dock inget avslut på budgivningen på grund av att auktionssidan travera.nu inte var tillräckligt driftsäker.

Våra utvecklare har gjort sitt yttersta för att kunna ge alla en positiv upplevelse, intresset för auktionen har varit enormt.

Att flytta det fysiska mötet till att bli digitalt gällande hästauktioner är inget nytt, men det är unikt att göra det med den här mängden hästar.
Ett flertal tester har genomförts av leverantören av sidan under veckan och allt ser ut att hålla men belastningen blir förstås helt annorlunda på söndag.

Samtidigt har ett stort antal budgivare tillkommit.
Faktum är att vi sedan i onsdags har registrerat över 100 nya budgivare som skapat konto samt tagit emot 730 bud. Får vi allt att stämma på söndag så tror jag att den här förlängningen av budgivningen varit positivt för prisbilden. Det går att lägga bud löpande och jag hoppas att vi ser ett ökat antal bud även före söndag. Ju fler hästar som ligger på ”rätt” nivå innan vi börjar gå mot avslut, desto bättre.

All budgivning sker på travera.nu. För att följa websändning med Per Skoglund och David Neves samt se fullständiga resultat och köpare väljer man istället att följa sändningen här på vår sida.

Alla hästar har en unik sluttid och vi har en dynamisk sluttid på två minuter. Det kommer vara väldigt många budgivningar igång samtidigt. Det bästa är om alla lägger sina bud i god tid.

Stort lycka till!

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats genom att analysera trafiken. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.

Läs mer