14 augusti 2018

Pressrelease 2018

SWEDEN INTERNATIONAL YEARLING SALE – MÅNDAG 13 AUGUSTI, WENNGARNS SLOTT

NYA REKORD PÅ WENNGARN

Hefner Am (e. Muscle Hill – She Loves You F.I.) och Habrik Am (e. Bold Eagle – Tamla Celeber) flyttade på gränserna under Sweden International Yearling Sale. De gick loss på 1,6 miljoner kronor vardera – nytt rekord för Sweden International Yearling Sale!

416.931 kronor blev snittpriset, vilket är rekord för Wenngarn och det har heller inte överträffats på någon auktion tidigare i Sverige.
– Jag är djupt tacksam, såväl mot köpare som säljare och alla andra som gjorde den här kvällen möjlig, säger Emmelie Arneng, vd för Sweden International Yearling Sale.

Hingstarnas snitt drog iväg till 494.693 kronor, medan stona stannade på 319.230 kronor, vilket förstås är en oroande stor skillnad mellan könen. Totalt såldes ettåringar för 36.690.000 kronor, lägg till tävlingsrätter, såväl betäckningsrätter som andelar i avelshingstar och försäljningssumman snuddar nära svindlande 40 miljoner kronor. Totalt såldes sex hästar för över en miljon kronor. Muscle Hill var pappa till hälften av dem och AM Bloodstock stack ut som uppfödare till två av dem.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats genom att analysera trafiken. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.

Läs mer