18 oktober 2021

Sommerbrise historisk!

Sommerbrise (Maharajah-Apecs) och Per Nordström blev historiska när de tillsammans vann premiären av Sweden International Yearling Sales Auktionslopp på Åby.

Det var ett samlat fält ända in på upploppet där det tillslut var Jigsaw Sisu och Sommerbrise som tampades om segern. Den sistnämnde drog det längsta strået och Maharajah-stoet vann tillslut med hela två längder på tiden 14,1a över 1640 meter.

Startfältet:
1. Sommarbrise
2. Ange La Roque
3. Mingora Boko
4. Lollo Trot
5. Violin Artist
6. Easypeasy Artist
7. Jigsaw Sisu
8. Magnificent Boko

Sommerbrise belönades med 250.000 kr och har nu tjänat hela 450.000 kr på livets hitintills tre starter. Dessutom fick det härliga Easy KB-ägargänget ett presentkort på 50.000 kr att använda under auktionsdagarna på Åby – vilket de gjorde och stallets nyinköpta stjärna blev ingen mindre än Jarras R.D. (The Bank-Jade Af Solnäs) som inhandlades under auktionens andra dag.

Stort grattis till alla i den härliga ägarkretsen, skötaren, tränaren och kusken Per Nordström och hans team samt uppfödaren Günter Herz i Tyskland.

Foto Malin Albinsson, mvafoto.se

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats genom att analysera trafiken. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.

Läs mer