13 maj 2020

Ställer om – för framtiden

Med anledning av Covid-19 har vi, i samråd med våra uppfödare och i enighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer, beslutat att ställa om auktionen i augusti. Datumet ligger kvar, men auktionsområdet byts ut till Solvallas stallbacke för att kunna anpassas till en arbetsplats och själva budgivningen kommer att genomföras digitalt.

Det är ett komplext arbete i en osäker tid, men samtidigt är det väldigt spännande att få vara både kreativ och innovativ runt vår vision. Vi har gjort en riskbedömning, då det är viktigt för oss att skapa en trygg och samtidigt praktisk arbetsplats för våra uppfödare och tränare, säger Emmelie Arneng vd för Sweden International Yearling Sale.

Vår verksamhet består av att erbjuda kvalitativa marknadsplatser för travhästar. Vi arbetar efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer för riskbedömning och har identifierat de riskfaktorer vi har förknippade med vår verksamhet. Den största risken bedömer vi är under själva auktionsmomentet och detta kompletteras med en digital satsning. Licensierade tränare och agenter med avsikt att köpa häst och som anmält detta innan, kommer att få tillträde till det nya anpassade visningsområdet för att på bästa sätt kunna utföra sitt jobb med att besiktiga unghästar åt respektive kunder.

En viktig del av arbetet är att kunna besiktiga hästarna på plats. Solvallas stallbacke passar in på kravspecifikationen, där vi kan använda oss av fyra stora visningsområden i stället för ett som tidigare och nästan tio gånger så många stall. Dessutom har Solvalla erfarenhet sedan i mars av att begränsa området till en strikt arbetsplats, fortsätter Emmelie Arneng.

Auktionsmomentet kompletteras alltså med ett digitalt event där auktionen kan följas live i olika kanaler och all budgivning sker över internet. All praktisk info kommer att presenteras på www.yearlingsale.se

Begränsningarna som råder kan självklart komma att ändras igen i takt med att förutsättningarna från Folkhälsomyndigheten förändras. Det är också en av anledningarna till att vi genomför flytten till Solvalla, då anläggningen är mycket flexibel och möjlighet att öppna för exempelvis restaurangplatser finns om det skulle lättas på restriktionerna.

Trots trista omständigheter är vi väldigt glada över att vara med och ta fram denna lösning. Det är enormt viktigt både för våra uppfödare och landets tränare att säkerställa nya unghästar i respektive verksamhet inför kommande år. Jag tror också att det här ger tränarna nya möjligheter att profilera sig gentemot befintliga såsom nya kunder, avslutar Jörgen Forsberg, VD för Solvalla.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats genom att analysera trafiken. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.

Läs mer