Live just nu -  Gå till livesändning

Sweden international yearling sale

EN/SV

Nytt auktionsrekord och framtidstro

Pressrelease för Åby Yearling Sale, 28 september 2023

Årets katalog var på förhand den bästa som presenterats sedan starten på Åby 2019 och det avspeglade sig också i kvällens resultat, då nytt auktionsrekord slogs. Chapter Seven-hingsten Eusebio Face, uppfödd av Lutfi Kolgjini AB och Eastridge AB, drog både blickar och bud till sig. Klubban föll till slut på 2,5 miljoner kronor och vinnande budgivare var Stall Courant AB. Det tidigare rekordet sattes ifjol då Denco HB ropade in stoet Take a Bow, uppfödd av SRF Stable. Även i övrigt visades stort intresse för de drygt nittio ettåringarna.

Emmelie Arneng sammanfattar första kvällen:

– Som arrangörer är vi så nöjda med första kvällen! Det fanns lite oro inför auktionen, men de molnen blåste bort. Köparna fanns – både på plats i den fullsatta restaurangen, liksom registrerade online inom landet och runt om i världen. Vi är glada att konceptet med hybridauktion har tagits emot så väl. Vi arbetar hårt med att auktionsupplevelsen ska vara flexibel och passa många, men extra kul är det såklart med en fullsatt auktionsmiddag och stämningen på topp!

Antalet återköp uppgick till ett tjugotal och fem ettåringar förblev osålda.

– Det är klart att man grämer sig lite över ett ganska högt antal återrop, samtidigt är det såklart upp till varje säljare att sätta ett värde på sin ettåring. Upplevelsen under kvällen var dock en positiv stämning, köplust och trots allt en framtidstro på den i grunden fantastiska sport och hästuppfödning vi har i Sverige.

Åby Yearling Sale fortsätter idag fredag 29 september med nr 101-219, där nr 204 och framåt är en Mixed Sale med starthästar och avelsston.

För mer information kontakta vd Emmelie Arneng 0707-666 774, emmelie@yearlingsale.se

PRESSRELEASE