31 januari 2020

Pressrelease – Auktionslopp!

KLUBBAT FÖR ÅRETS AUKTIONSNYHET

Tillsammans med Åbytravet presenterar vi nu en av årets mest spännande nyheter – auktionslopp för hästar sålda på någon av våra auktioner 2020!

I förlängningen handlar det om tre lopp årligen med ett förstapris på hela 250.000 kronor. Premiären sker 2021, för tvååringar sålda på någon av Sweden International Yearling Sales auktioner under 2020.

– Det är fantastiskt roligt att vi fått till det här samarbetet med Åby och att vi därmed kan bidra till travsportens fortsatta framgång genom att stärka tävlingsprogrammet både för de två- och treåringar som säljs hos oss. Precis som ifjol kommer vi ha auktion på Wenngarn i samband med Jubileumspokalen på Solvalla 18 augusti och sedan Åby Yearling & Mixed Sale som i år blir två dagar; 8-9 oktober. De ettåringar som säljs på våra auktioner är automatiskt startberättigade i auktionsloppen 2021 – och 2022, berättar Emmelie Arneng, vd för Sweden International Yearling Sale.

Auktionsloppen kommer köras på Åby, för tvååringarna i oktober 2021 och för treåringarna 2022 under hösten, där körs också separata klasser för hingstar/valacker och ston.

– Målsättningen är minst 250.000 kronor i förstapris i respektive lopp. Skulle intresset för loppen – vilket vi förstås hoppas – blir stort kan klasserna delas, berättar Emmelie Arneng.

Fotnot: Fram till 25 mars kan du anmäla din ettåring till Sweden International Yearling Sale på Wenngarn här på hemsidan.
För Yearling & Mixed Sale på Åby Arena är sista anmälningsdatum 1 juni.

För mer information: 
Emmelie Arneng, vd Sweden International Yearling Sale +46 70-766 67 74
Jon Walter Pedersen, sportchef Åby +46 70-816 33 00

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats genom att analysera trafiken. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.

Läs mer