Live just nu -  Gå till livesändning

Sweden international yearling sale

EN/SV

Nytt år – nya möjligheter!

Nytt år – nya möjligheter!

Travtränare Hanna Forslin har växlat upp. Idag står 18 hästar på träningslistan och den färska titeln är proffstränare. Siktet är inställt på ett trettiotal hästar om ett par år, och med henne på den resan är sedan årsskiftet Sweden International Yearling Sales AB.

Sweden International Yearling Sale AB går nu in på sitt sjunde år.
– Fram till nu har det varit ett gäng fantastiska år som inneburit både värdefulla erfarenheter och utveckling. Auktionsbranschen har de senaste åren tagit enorma kliv framåt, inte minst för att Coronapandemin sporrade oss att bli lite extra innovativa, säger Emmelie Arneng som är grundare och VD i bolaget.

Nytt för i år är samarbetet med den nyblivna A-tränaren Hanna Forslin, med Hagmyren som hemmabana, som sedan i slutet av året driver sin verksamhet på en egen gård i Iggesund, 2 mil söder om Hudiksvall. Hästarna är installerade och planen är att även Hanna, hennes sambo och dotter ska flytta in under våren. För Emmelie Arneng, var det ett självklart val att samarbeta med Hanna Forslin.
– Är det något jag vet så är det att det inte är helt lätt att som kvinna slå sig in i en mansdominerad bransch som travsporten fortfarande är, och att dessutom kombinera sin karriär med familj är inte heller helt lätt. Men jag vet att det går! Därför känns det väldigt kul att stötta Hanna och vara med på hennes resa framåt.

I den senaste upplagan av proffstränarkursen var det nio kvinnor och två män i klassen.
– Det känns spännande att så många kvinnor väljer att satsa på en professionell tränarrörelse inom travsporten, jag tror att det på sikt kan attrahera fler nya hästägare till sporten, vilket givetvis är varmt välkommet.

Hanna avslutade 2021 med att vinna på V75 tillsammans med Xanthis Cocktail. Under 2022 ska stallet fyllas på underifrån och redan nu finns fyra nyblivna tvååringar på träningslistan.
– Jag ser verkligen fram emot att samarbeta med Emmelie och Angelica. Jag tycker själv väldigt mycket om att gå på auktioner, besiktiga hästar och träffa folk. Jag hoppas också att jag kommer kunna bidra som språkrör ut mot de aktiva. Det glädjer mig att jag fått den här chansen och jag ser med spänning fram emot detta år avslutar Hanna.

Auktionsmässigt jobbar Sweden International Sale vidare mot sin drömplattform med möjlighet till en fullskalig hybridauktion.
– Framtidens melodi är med säkerhet en kombination av det fysiska mötet och en tjänst online. Att ha möjlighet att besiktiga hästarna på plats på själva auktionsdagen och alla de spontana ”business to business-möten” som uppstår i det fysiska mötet, är något vi vill bibehålla i kombination med att kunna erbjuda hästägare, utländska kunder och andra som av olika anledningar inte kan vara på plats möjligheten att deltaga i auktionen online.

Årets auktioner arrangeras åter igen på Solvalla och Åby. Även där finns spännande nyheter att ta del av.
– För auktionen på Solvalla* kommer vi införa en besiktning av alla hästar för att ytterligare säkerställa kvallitén på auktionen. Vi kommer också sänka antalet hästar till 100-120 stycken. Vi var väldigt nöjda med auktionen på Åby** förra året och där kommer vi fortsätta utveckla konceptet med två auktionsdagar. Arenan är fantastisk att jobba med och om bara smittläget lugnar sig något så hoppas jag besökarna utöver hästauktion och trav även kommer kunna ta del av god mat, mässa, föreläsningar och padelturnering!

*Solvalla Yearling Sale – 16 augusti
**Åby Yearling & Mixed Sale – 6-7 oktober