Live just nu -  Gå till livesändning

Sweden international yearling sale

EN/SV

Derbystovinnare öppnar
Solvalla Criterium Sale!

Derbystovinnare öppnar Solvalla Criterium Sale

Kriterieveckan 11-14 oktober på Solvalla blir något alldeles extra. Utöver startfält med såväl nationella som internationella stjärnor, är det premiär för nya Solvalla Criterium Sale. När klockan visar 17.00 på fredagen öppnar ett synnerligen spännande wild card auktionskvällen: Vi har fått äran att presentera ett av Sveriges bästa tävlingsston de senaste åren,
nära åttafaldiga miljonärskan Racing Brodda!

Inramad av tävlingar i toppklass innehåller auktionskatalogen 147 ettåriga framtidslöften, varav två kallblod. Dessutom kryddas auktionen med spännande wild cards. Derbysto-vinnaren Racing Brodda, som även avtackas efter en tävlingskarriär med diger meritlista för Solvalla-tränaren Mattias Djuse, är kvällens öppningsnummer.

– Både vi och Solvalla känner att toppsport och unghästauktioner hör ihop och vi blev glada när Solvalla ställde frågan om vi ville ta över som arrangör för en auktion under Kriteriehelgen, säger Emmelie Arneng, vd för Sweden International Yearling Sale.
Med det sagt, känns det också otroligt roligt att presentera Racing Brodda som kvällens första auktionshäst. Hon har tävlat i kulltoppen sedan två års ålder och med lite tur kanske vi i framtiden får möjlighet att skapa en katalogsida
för någon av hennes avkommor. Vem vet..?

Auktionen inleds med visning av hästarna torsdagen 12 oktober på Solvallas stallbacke. Själva auktionen hålls sedan efter tävlingarna på fredagen, med första utrop 17.00 i Kongressen. Bordsbokningen till auktionsmiddagen är öppen och länk finns på yearlingsale.se, där även auktionskatalogen finns.

Vid frågor:
Emmelie Arneng, vd för Sweden International Yearling Sale 0707-666 774, emmelie@yearlingsale.se www.yearlingsale.se

Program Solvalla 11-14 oktober

Onsdag 11 oktober
Xpressonsdag med V86 och uppsnack inför Kriterieveckan och auktionen.

Torsdag 12 oktober
All visning av hästarna sker under torsdagen på Solvallas stallbacke kl. 10.00 – 17.00
The Onion har öppet för lunch mellan 11.00 – 15.00 och hamburgare & bärs mellan 15.00 – 17.00.

Fredag 13 oktober
Lunchtävlingar med V65 och samt Consolationlopp för Kriteriet och Oaks.

Efter fredagstävlingarna är det dags för Solvalla Criterium Sale i Kongressen. Vi börjar kl.16.00 med bubbel och trubadurunderhållning fram till kl. 17.00 då auktionen startar. Under aktionen serveras middag och kaffe. Det finns även möjlighet att bjuda digitalt via https://yearlingsale.se/ Efter sista utropet så blir det fest i Kongressen med DJ och livemusik fram till kl. 01.00.

Parallellt med auktionsmiddagen pågår Kriteriefesten i Bistron, där det erbjuds mat & dryck, shuffleboard, biljard och underhållning av trubadur. Vi visar både auktionen samt kvällens travtävlingar på TV. Till Kriteriefesten behövs ingen biljett, alla är välkomna!
Vi ansluter sedan till Kongressen för att fortsätta festen med liveband och DJ tillsammans med auktionsdeltagarna. Baren öppen till 01.00 (sista beställning vid 00.30).

Lördag 14 oktober
Aldrig förr har mer prispengar delats ut på Solvalla! Kriterieveckan avslutas med V75 och Svenskt Travkriterium och Svenskt Travoaks, UET Elite Grand Prix/Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst, Europaderbyt samt STL-finaler.”